Vijf thuiszorgorganisaties binnen één jaar onder verscherpt toezicht gesteld

Array

Verscherpt toezicht ingesteld bij twee thuiszorgorganisatie Hanimeli en Let’s Go Zorg
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft opnieuw verscherpt toezicht ingesteld bij twee thuiszorgorganisaties. Het gaat om Hanimeli te Enschede en Let’s Go Zorg te Hasselt. Bij beide organisaties heeft de IGZ structurele tekortkomingen in de kwaliteit van geleverde zorg geconstateerd. Binnen één jaar tijd heeft de inspectie nu al vijf thuiszorgorganisaties onder verscherpt toezicht gesteld en de inspectie sluit niet uit dat op korte termijn meer organisaties zullen volgen.

In 2008 – 2009 heeft de inspectie onderzoek verricht naar de nieuwe toetreders op de thuiszorgmarkt. Uit het onderzoek bleek dat de kwaliteit van zorg verontrustend was. 25 van de 26  organisaties uit het onderzoek scoorden hoge tot zeer hoge risico’s op de onderwerpen medicatieveiligheid, deskundigheid, aanwezigheid van verpleegkundige richtlijnen en zorgdossiers. Op basis van het opgestelde handhavingsplan volgt de inspectie de achterblijvers kort in tijd en nauwgezet. Dit heeft dus tot nu toe geresulteerd in vijf organisaties (inclusief Hanimeli en Let’s go zorg) die door de inspectie onder verscherpt toezicht zijn gesteld. In één geval is dit verscherpte toezicht omgezet in een sluitingsbevel.

Bij de thuiszorgorganisaties Hanimeli en Let’s Go Zorg werd tijdens het eerste bezoek in het kader van het project Nieuwe toetreders duidelijk dat beide organisaties hoge tot zeer hoge risico’s voor de deskundigheid van de medewerkers, het medicatiebeleid, het naleven van verpleegkundige richtlijnen en de zorgdossiers hadden. Beide organisaties zijn door de inspectie verzocht om een plan van aanpak waarin duidelijk moest worden hoe en binnen welke tijd de kwaliteit van zorg verbeterd zou worden.

Zowel Hanimeli als Let’s Go Zorg hebben, ondanks continue druk van de inspectie, de plannen van aanpak te laat aangeleverd. De kwaliteit van deze plannen liet ook zeer te wensen over. Eind 2009 en begin 2010 heeft de inspectie beide organisaties opnieuw bezocht om een beeld te krijgen van de verbeteringen. Uit de bezoeken bleek dat de meeste van de gesignaleerde risico’s nog steeds aanwezig waren en er dus te weinig navolging was gegeven aan de plannen van aanpak.

Doordat er bij beide organisaties onvoldoende structurele verbeteringen te zien zijn, waardoor clienten gevaar kunnen lopen, en omdat het management geen daadkracht toont, acht de inspectie het noodzakelijk een strenger handhavingregime in te zetten. Beide organisaties zijn per 19 april 2010 voor een periode van 2 maanden onder verscherpt toezicht gesteld. Zijn er na deze termijn geen substantiele verbeteringen zichtbaar, dan zal de inspectie de Minister van VWS adviseren over bestuurrechterlijke maatregelen, zoals een aanwijzing of een bevel.

Meer informatie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen