Bekendmaking wijziging statuten RGF

Op de agenda van alle Regionale Ledenvergaderingen staat het agendapunt ‘Aanpassen RGF statuten’. Naast dat de statuten aan de huidige wet- en regelgeving moeten worden aangepast zijn er twee verdere aanleidingen. Bij de RGF’n bestaat de wens en behoefte om statutair mogelijk te maken dat een niet-RGF lid een bestuursfunctie kan bekleden. De tweede aanleiding betreft de mogelijkheid studenten fysiotherapie toe te laten tot het lidmaatschap van een RGF.

Bestuursfunctie als niet-RGF lid
Bij de RGF’n bestaat de wens en behoefte om statutair mogelijk te maken dat een niet-RGF lid een bestuursfunctie kan bekleden. Dit kan ook een persoon zijn die geen fysiotherapeut is. In de nieuwe (concept) statuten is deze mogelijkheid opgenomen. Wel geldt als voorwaarde dat het niet RGF lid, lid is van het KNGF én dat niet-RGF leden geen meerderheid binnen het bestuur van het RGF kunnen vormen.

De wijziging maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een persoon die geen lid is van het RGF, maar met veel bestuurlijke ervaring en een uitgebreid netwerk te benoemen als bestuurslid van het RGF. De ledenvergadering van het RGF bepaalt of een niet-RGF lid tot bestuurslid van het RGF wordt benoemd.

Aspirant lidmaatschap RGF
Een andere reden om de statuten van het RGF te wijzigen is het toevoegen van aspirant lidmaatschap. Dit maakt het mogelijk om studenten fysiotherapie toe te laten tot het lidmaatschap van het RGF. Tot nu toe kunnen studenten fysiotherapie alleen lid zijn van het KNGF. Door de wijziging kunnen ook studenten alvast kennis maken met het RGF en deelnemen aan activiteiten zoals het bijwonen van lezingen. Aspirant leden hebben geen stemrecht in de Regionale Ledenvergaderingen.

De letterlijke tekst van de nieuwe (concept) statuten van het RGF waarvan u lid bent krijgt u per post toegestuurd door het RGF. Ook zal een toelichting op de statuten worden meegestuurd. In de Regionale Ledenvergadering van uw RGF kunt u voor of tegen de nieuwe statuten stemmen. De tekst van de nieuwe modelstatuten kunt u ook inzien op Fysionet.

Bron: KNGF

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen