Bayer en Nintendo lanceren computergame voor diabetici

Array

Het Duitse Bayer brengt in mei 2010 Didget op de markt, een diabetestest via een computergame die op een simpele en leuke manier de bloedsuikerwaarden van diabetespatienten meet.  Vooral jongeren hebben vaak moeite om de reguliere routine van het testen van hun bloedglucosespiegel goed onder de knie te krijgen en ook elke dag weer te doen. In een poging om dit proces gemakkelijker te maken, en “om te helpen deze meetgewoonten eigen te maken, heeft  Bayer heeft de Didget meter, een glucose-meetapparaat die verbinding kan maken met een Nintendo DS game, ontwikkeld waarbij de speler wordt beloond in het spel als de speler regelmatig z’n bloedsuiker test.

Een aantal demo’s zijn al online te bekijken. Het spel is Knock ‘Em Downs: World’s Fair, en op de  Bayer site te bekijken. Momenteel is het spel al beschikbaar in de U.K. en Ireland for £29.99, werk op een DS en e DS Lite. Het principe van het spel is simpel. Als de bloedsuikerwaarde gemeten is, steekt de gebruiker Didget in een Nintendo DS handheld en start het adventure game Knock `em Down World`s Fair. Spelers krijgen punten voor elke keer dat zij de test per dag doen. Er zijn ook punten te winnen als de speler binnen zijn ideale glucosewaarden blijft. Didget is de eerste glucosemeter die direct in een game console geplugd kan worden.Bayer rekent erop met Didget het marktleiderschap in de markt voor diabetestests terug te winnen. Het bedrijf werd jaren geleden ingehaald door Roche en Johnson & Johnson.

Bron: Bayer

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen