Filmpjes over MS online

0
711

Het Nationaal MS Fonds heeft in samenwerking met diverse MS onderzoekscentra drie duidelijke webfilmpjes gemaakt over MS. De drie filmpjes hebben drie thema’s: 1) Wat is MS? 2) MS & Beweging 3) MS & Cognitie.  Mensen die net de diagnose MS hebben gekregen weten niet wat ze overkomt. Zij hebben behoefte aan duidelijke informatie en het filmpje “Wat is MS?” kan ze die duidelijke informatie geven. Het filmpje is hier te zien.

Moeheid is een van de meest voorkomende symptomen bij mensen met MS. Ongeveer 70% van alle mensen met MS ervaart vermoeidheid waardoor alledaagse activiteiten niet uitgevoerd kunnen worden. In het webfilmpje over vermoeidheid wordt gesproken over de rol van beweging hierbij. Ambassadeur van het Nationaal MS Fonds: René Eijer (ex-profvoetballer) vertelt over de rol van beweging in zijn leven. Dit filmpje is hier te zien.

Het onderwerp cognitie en MS is steeds belangrijker geworden bij onderzoekers. Een belangrijke conclusie is dat mensen met MS, naast lichamelijke klachten, ook problemen met de hersenen kunnen krijgen. Wat kun je hieraan doen? In dit webfilmpje staat deze vraag centraal en is hier te zien.

OJXJI1_XHsk
g2YgKUw7kxs