Wetenschappelijke studies over diabetes gratis en in begrijpelijke taal

Ingewikkelde wetenschappelijke onderzoeken over diabetes zijn vanaf vandaag in een toegankelijke samenvatting te vinden op de website LeesbaarOnderzoek.nl. De volledige onderzoeken zijn tijdens de proefperiode gratis te raadplegen.
Het Diabetes Fonds heeft wetenschappelijke studies samengevat en plaatst de conclusies van het onderzoek in een bredere context. Op die manier kunnen mensen met diabetes eenvoudig op de hoogte blijven van de nieuwste inzichten. Mensen die veel weten over diabetes gaan over het algemeen beter met hun aandoening om.

Studies gratis beschikbaar is doorbraak

De website is een initiatief van het Diabetes Fonds in samenwerking met Springer en Elsevier, twee van de grootste wetenschappelijke uitgeverijen. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van de ministeries van VWS en OCW en vanuit het Programma Implementatie Agenda ICT-Beleid (PRIMA). De medewerking van de twee grote uitgeverijen is een doorbraak. Daardoor kunnen geïnteresseerden tijdens de proefperiode ook de oorspronkelijke wetenschappelijke artikelen gratis online bekijken.

Patienten enthousiast

Mensen met diabetes reageren enthousiast. “Op LeesbaarOnderzoek.nl vind je samenvattingen van wetenschappelijk onderzoek die duidelijk en interessant zijn voor mensen met diabetes. Ik blijf graag op de hoogte van ontwikkelingen op dit gebied”, reageert Hanneke van Stiphout. Arie Docter onderschrijft dat. “Op deze manier worden de resultaten van diabetesonderzoek echt toegankelijk gemaakt voor patienten.”

Blijf eenvoudig op de hoogte van de nieuwste inzichten over diabetes!

Ga naar LeesbaarOnderzoek.nl en bekijk samenvattingen in begrijpelijke taal van wetenschappelijk onderzoek naar diabetes.

Recente artikelen