Wie heeft ‘Het Beste Zorgidee’ van 2010?

Array

ONVZ vraagt Nederlandse publiek om verbetering zorg
ONVZ zorgverzekeraar daagt het publiek van Nederland voor het derde jaar op rij uit om mee te denken aan de verbetering van de zorg. In de actuele discussies over de zorg zijn visies en ideeen vanuit de markt meer dan welkom. Daarom schrijft ONVZ ook dit jaar ‘Het Beste Zorgidee’ uit. De winnaar ontvangt €10.000,-.

Vorig jaar zonden meer dan 200 mensen hun beste zorgidee naar de zorgverzekeraar, reden te meer om de wedstrijd ook dit jaar weer te starten. Erno Kleijnenberg, Voorzitter van de Raad van Bestuur van ONVZ: “Om de zorg te verbeteren, is het nodig om constant innovatief, maar ook efficient te blijven. Zeker nu het onderwerp ‘zorg’ hoog op de politieke agenda staat, verwachten we dat het Nederlands publiek tal van ideeen heeft om de zorg in Nederland te verbeteren. De consument is tenslotte dé ervaringsdeskundige van de zorg.”

Winnaars 2008/2009
Vorig jaar won Renate Rammeloo met het idee van een boodschappenpakket voor mensen die net ontslagen zijn uit het ziekenhuis. Het pakket bevat een aantal (voedsel)producten waarmee ze de eerste dagen thuis doorkomen, zodat ze geen boodschappen hoeven te doen. Het jaar daarvoor won Marian van der Hoeven met ‘de zorgcoach’, bedoeld voor mensen die ineens in aanraking komen met diverse zorginstanties. De zorgcoach regelt de formulieren, faciliteiten, verzekering en overige behoeften van de patient, zodat de naasten, of de zorgbehoevende zelf, dit niet hoeven te regelen.

Criteria

De inzendingen worden, net als voorgaande jaren, beoordeeld op een aantal criteria: is het gemakkelijk toepasbaar en praktisch uitvoerbaar? Ook het effect moet meetbaar zijn, zodat bepaald wordt of het een bijdrage levert aan het Nederlandse zorgstelsel. Vervolgens wordt onderzocht tegen welke kosten en op welke termijn het idee kan worden gerealiseerd. De ingezonden ideeen worden beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit: Prof. dr. N.A.M. Urbanus, oud-voorzitter Raad van Bestuur AMC Amsterdam, dr. P. Hasekamp, directeur Zorgverzekeraars Nederland en mr. E.A. Kleijnenberg, voorzitter van de Raad van bestuur van ONVZ.

Hoe meedoen?
Iedereen kan zijn of haar innovatieve idee voor de zorgsector insturen en een bijdrage leveren aan de kwaliteit, de productiviteit of juist de toegankelijkheid van de zorg. ONVZ beloont ‘Het Beste Zorgidee’ van Nederland met een bedrag van €10.000,-. Het beste idee is in te zenden tot 2 augustus via www.hetbestezorgidee.nl. Er worden vervolgens 5 genomineerden geselecteerd die hun idee mogen presenteren aan de jury. Na deze ‘jurydag’, begin september, mag het publiek via de website stemmen. De jury neemt de keuze van het publiek mee in haar uiteindelijke oordeel. Eind oktober wordt de winnaar van ‘Het Beste Zorgidee’ van 2010 bekend gemaakt.

Over ‘Het Beste Zorgidee’ van ONVZ Zorgverzekeraar
ONVZ Zorgverzekeraar is een zorgverzekeraar uit Houten met meer dan 401.000 verzekerden in haar portefeuille. In 2008 vierde het bedrijf zijn 75-jarig bestaan. ONVZ biedt een totaalpakket aan zorg-, preventie- en verzuimverzekeringen. De distributie verloopt via verzekeringsadviseurs. ONVZ heeft geen winstoogmerk en wil haar klanten zo goed mogelijk begeleiden in de zorg. Kwaliteit, keuzevrijheid, vernieuwing en een toonaangevende service zijn daarbij de belangrijkste drijfveren.
De missie van ONVZ luidt dan ook dat zij door haar persoonlijke en unieke benadering de beste is.

Recente artikelen