‘De Brug’ uitgeroepen tot Beste Zorgafdeling 2010

De afdeling ‘De Brug’ van Verpleeghuis Oudshoorn uit Alphen a/d Rijn is uitgeroepen tot Beste Zorgafdeling 2010. De jury van de PGGM-actie Hart voor de Zorg heeft dit vandaag bekend gemaakt. De zorgverleners van ‘De Brug’ ontvingen het bijbehorende insigne van PGGM-CEO en juryvoorzitter Martin van Rijn. De bekendmaking van de Beste Zorgafdeling 2010 vormt de afsluiting van de PGGM-actie Hart voor de Zorg.

Martin van Rijn:”De afdeling ‘De Brug’ van verpleeghuis Oudshoorn laat zien waarom er veel waardering mag zijn voor de sector zorg en welzijn. Door de aandacht die zij besteden aan de clienten springen zij er echt uit. De medewerkers hebben het geduld om te vragen naar de wens van de klant. Zo vragen ze ’s morgens ‘waar kan ik u mee helpen’ in plaats mee te delen ‘ik kom u wassen’. De keuze ligt bij de client en dat is mooi. Alle medewerkers staan met de neuzen dezelfde kant op. Ze zijn ervan overtuigd dat een goede sfeer onder collega’s positief werkt op de revalidatie van clienten. De uitspraak van een van de clienten zegt alles: ‘Jullie verdienen een gouden plak. Bedankt voor de liefdevolle begeleiding”.

Er waren drie afdelingen genomineerd voor Beste Zorgafdeling 2010. De tweede plaats was voor afdeling 2 van verzorgingshuis Graafzicht uit Bleskensgraaf. De afdeling Eetstoornissen en Obesitas van GGZ Oost-Brabant uit Veghel eindigde als derde.

Waardering voor de mensen in zorg en welzijn
PGGM vraagt met de actie Hart voor de Zorg voor het vijfde jaar op rij aandacht voor de belangrijke rol van zorgverleners. Bijna 11.000 mensen bedankten hun zorgverleners via www.wit-hart.nl. Een ruime verdubbeling van de 5.000 bedankjes in 2009. PGGM bezorgt vandaag – de internationale Dag van de Verpleging – alle ingezonden bedankjes bij de betreffende zorginstellingen.

Samenstelling jury
Een onafhankelijke jury heeft alle inzendingen beoordeeld en drie afdelingen genomineerd op inhoudelijke punten. De jury bestaat uit Martin van Rijn, CEO van PGGM, Hanneke Hillman, voorzitter van het bestuur van het Florence Nightingale Instituut en Heleen Somford, winnares van de Florence Nightingale medaille van het Rode Kruis in 1997.

Over PGGM
PGGM is de uitvoeringsorganisatie voor collectieve pensioenregelingen in de sector zorg en welzijn. Daarnaast is PGGM ook de inkomensverzorger voor mensen in de sector zorg en welzijn. PGGM beheert momenteel ruim EUR 93 miljard pensioenvermogen van ruim 2,2 miljoen (oud-)werknemers in zorg en welzijn.\

Bron: PGGM

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen