Betere aanpak diabeteszorg in Kennemerland

Array

Ketenorganisatie huisartsen KCOETZ sluit overeenkomst met Medial
De kwaliteit van de diabeteszorg in Zuid- en Midden-Kennemerland zal nog verder worden verbeterd. Dat is het gevolg van een nieuwe samenwerking van bijna 100 in deze regio gevestigde huisartsen met Medial medisch-diagnostische laboratoria.

Medial verzorgt de bloedafname bij de controle van mensen met diabetes, de labanalyse en de rapportage via elektronische berichtgeving aan de huisarts. Als een betrokken huisarts dit wenst, roept Medial de daarvoor in aanmerking komende patienten een aantal malen per jaar op voor bloedonderzoek. Ook zullen dan mensen die geen gehoor geven aan een oproep nogmaals worden opgeroepen. Pas wanneer zij zich niet melden, informeert Medial de desbetreffende huisarts.

Bij diabetes is regelmatige controle van levensbelang. Door de verbeterde behandelmethodes voelen mensen zich vaak zo goed dat zij de noodzaak van controle uit het oog verliezen. Met alle gevolgen van dien.

Huisarts Rob Bakx, secretaris van KCOETZ: ?Medial is een zeer betrouwbare partner waarmee wij al veel langer samenwerken. Met deze nieuwe samenwerking versterken wij de diabeteszorg in onze regio.?

Een gestandaardiseerde aanpak maakt het voor huisartsen mogelijk het effect van hun behandeling onderling, maar ook met andere huisartsengroepen, te vergelijken. Deze vorm van benchmarking bevordert de kwaliteit van de diabeteszorg.

Het KCOETZ (Kennemer Coöperatief voor Effectieve Transmurale Zorg) is de ketenorganisatie van huisartsen in Zuid- en Midden-Kennemerland, waarbij op dit moment circa 100 huisartsen zijn aangesloten. Zij streven ernaar de kwaliteit van de zorg voor chronisch zieken te verbeteren, door samenwerking met andere zorgaanbieders.

Medial

Medial is een van de grootste medisch-diagnostische laboratoria van Nederland, met een omzet van ? 25 miljoen. Het laboratorium is CCKL-gecertificeerd en heeft 380 medewerkers. Medial beschikt over een trombosedienst met een uitgebreid netwerk van bloedafnamepunten, en levert laboratorium- en andere diagnostische diensten aan de huisartsen en grote ziekenhuizen in Kennemerland, Haarlemmermeer en de Bollenstreek, en voor de geestelijke gezondheidszorg in het midden en noorden van Zuid-Holland. Dankzij haar omvang en verregaande mate van automatisering en robotisering kan Medial een groot pakket aan laboratoriumdiensten dagelijks leveren.

Bron: Medial

Recente artikelen