Belangrijk bericht voor de Praktijkondersteuners!!

In de berichtgeving van de NVvPO in de afgelopen tijd over de CAO Huisartsenzorg is gemeld dat de Praktijkondersteuners ‘van tafel geschoven zijn’ en niet vertegenwoordigd zouden zijn in de onderhandelingen over de nieuwe CAO.

Niets is minder waar!
De partijen die aan de onderhandelingstafel zitten met de werkgevers om te onderhandelen zijn de NVDA, de ABVA KABO FNV en de CNV Publieke zaak, die gezamenlijk de belangen behartigen van de 14.000 werknemers in het totaal die onder deze CAO vallen. Alle 14.000, en dus zeker de belangrijke en groeiende groep van praktijkondersteuners! Aan de onderhandelingstafel zit zelfs een praktijkondersteuner, Jacomien Markusse, lid van de NVDA en voorzitter van de CAO commissie die de onderhandelingen voorbereidt. Jacomien was dokterassistent en is sedert vier jaar Praktijkondersteuner in Bunnik. Samen met de arbeidsrechtjurist Jane Hermelink en de bestuurders van de twee genoemde vakbonden, worden de belangen van alle werknemers in de CAO met volle inzet, aandacht en zorgvuldigheid behartigd, dus zeker óók die van de praktijkondersteuner. Niet voor niets is in de vorige CAO ronde een ingreep gedaan in de loonschalen 6 en 7 waardoor er een hoger salaris bereikbaar is geworden voor de praktijkondersteuner! In deze tijd van bezuinigingen, waar werknemers staken en aan de nullijn wordt vastgehouden door veel werkgevers hebben wij in de Huisartsenzorg nu een akkoord met een loonsverhoging van 1,25% door de structurele verhoging van de eindejaarsuitkering van 3,25 naar 4,5 %, voor iedereen, en dus óók voor de praktijkondersteuners!
Wij rekenen erop met dit bericht de mogelijke onduidelijkheden te hebben weggenomen. Wij blijven ons door dik en dun inzetten voor uw belang!

Bestuur en directie NVDA

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen