Maarten Andriessen nieuwe directeur Scheper Ziekenhuis in Emmen

Het Scheper Ziekenhuis in Emmen krijgt Maarten Andriessen als nieuwe directeur. Andriessen is nu directeur van het UMCG. Hij is de opvolger van Maarten Rutgers die zich volledig gaat richten op zijn functie als voorzitter van de Raad van Bestuur van de Zorggroep Leveste Middenveld. De zorggroep is met 5200 medewerkers de grootste werkgever van Drenthe. Hans Poortier wordt directeur van Leveste Care. De namen van de andere twee directeuren zijn nog niet bekend. De Raad van Bestuur vindt de aanstelling van vier nieuwe directeuren goed uit te leggen, ook na de bezuinigingen die er op de werkvloer zijn geweest. “Onze organisatie krijgt in zijn geheel minder directiemanagers. De salariskosten worden daardoor niet hoger.” De huidige Bethesda-directeur Kees Donkervoort gaat ook stoppen om de functie van vice-bestuursvoorzitter van de Raad van Bestuur te gaan vervullen.Het Scheper Ziekenhuis, Leveste Care, het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen en Stichting het Zorgpalet zijn vier zelfstandige onderdelen binnen de zorggroep die 1 januari na een fusie is ontstaan. Om de zelfstandigheid te benadrukken, krijgen de onderdelen een eigen directeur.

Bron: Dagblad van het Noorden

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen