Hoe overleef je de dokter / druk 1

Array

voorkom medisch missers en herstel sneller
Ooit boos of gefrustreerd geweest als de dokter het niet nodig vond om langs te komen terwijl je je ellendig voelde? Ooit het gevoel gehad na een gesprek met de behandelend arts dat je het toch niet helemaal begreep? Dat je nog steeds niet precies wist wat je mankeerde, laat staan wat je eraan moest doen? Hoe overleef je de dokter is een handboek voor ieder die wel eens naar een dokter gaat. Want patient, dat zijn we allemaal wel eens. Op dat moment gaat het erom dat de arts de juiste diagnose stelt. Dat je de goede behandeling krijgt. Dat je op tijd verwezen wordt – niet te laat maar ook niet te vroeg. Dat je goede informatie krijgt, zodat je zelf kunt kiezen wat je wilt. Daar speel je zelf een belangrijke rol in.

TV-dokter Eize Wielinga, bekend van het medische AVROprogramma ‘Missers’ en van Business Nieuws Radio, biedt in dit boek zijn beproefde ‘overlevingstips’. Hij laat zien hoe je je als patient kunt verzekeren van goede zorg. Wanneer wacht je af en wanneer bel je de huisarts? Wanneer is er spoed geboden? Hoe bereid je je voor op een bezoek aan de specialist? Hoe houd je de regie zoveel mogelijk zelf in handen? Wat kun je doen om de kans op operatiesucces te verbeteren? Hoe voorkom je medische missers?

In het woud van de gezondheidszorg kun je als patient gemakkelijk verdwalen. Dit boek biedt je een routeplanner.Bekijk hier een deel van het boek hoe-overleef-ik-de-dokter

Wielinga, Eize

Hoe overleef je je dokterISBN/EAN: 9789072219480
Uitgever: Thoeris, Uitgeverij

Paperback € 19,95
Verschenen: april 2010
Genre: Gezondheid algemeen
Taal: Nederlands
239 pagina’s


Hoe overleef je je dokter
E. Wielinga

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen