Klink stelt behandeling EPD in Eerste Kamer uit

De behandeling van de wet EPD in de Eerste Kamer is wederom uitgesteld. Dit keer heeft minister Klink om uitstel gevraagd. In de vergadering van 18 mei 2010 heeft de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport/Jeugd en Gezin (VWS/JG) geconcludeerd dat het wenselijk is – onder voorwaarde – gevolg te geven aan het verzoek van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aan de Kamer1 de voorgenomen plenaire behandeling op 1 juni 2010 van het wetsvoorstel 31466 (Wijziging van de Wet gebruik burgerservicenummer in de zorg in verband met de elektronische informatieuitwisseling in de zorg) uit te stellen. Op 1 juni zal nu de brief (pdf) van minister Klink besproken worden waarin hij om uitstel van de behandeling van het wetsvoorstel vraagt. Het voorstel werd vorig jaar door de Tweede Kamer aangenomen. PvdA, GroenLinks, D66, VVD, ChristenUnie, SGP en CDA stemden toen voor. De Eerste Kamercommissie voor VWS/JG bracht op 20 april van dit jaar nader voorlopig verslag uit en wacht op de antwoorden en opmerkingen van de regering.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen