Leden KNGF boos over afsluiten nieuwsgroepen

Array

De nieuwsgroepen van het KNGF zijn al enige tijd onbereikbaar, zo blijkt uit een artikel op fysioweblog. En verschillende leden zijn daar boos over. De reden is dat deze nieuwsgroepen hét discussie-medium waren voor leden om diverse kwestie, die het KNGF en de fysiotherapeuten aangaan, aldaar te bespreken. Zeker in de aanloop naar de Algemene Vergadering wordt, door diverse leden, als zeer hinderlijk ervaren.  Op de agenda van de komende vergadering staan namelijk enkele heikele punten die voor de toekomst van de fysiotherapie van groot belang zijn, zoals o.a de prestatie-indicatoren. En de leden van de KNGF willen dus voorafgaande aan die vergadering discussieren over die thema’s en dat lukt dus niet. Het KNGF heeft in het verleden het medium van deze  kritische leden uit de lucht gehaald en later, onder druk van leden, toch weer online gezet. Nu is deze spreekbuis weer offline en morren de leden via fysioweblog.nl

UPDATE: KNGF heeft vandaag medegedeeld aan MedicalFacts dat de nieuwsgroepen nog wel beschikbaar zijn maar niet meer via de mail en vroeg onze redactie onderstaande reactie te plaatsen.

Reactie KNGF op artikel ‘Leden KNGF boos over afsluiten nieuwsgroepen’

Naar aanleiding van uw artikel op 19 mei over de nieuwsgroepen reageren we graag. In uw artikel geeft u aan dat de nieuwsgroepen al enige tijd onbereikbaar zijn. Dit is feitelijk onjuist. Sinds een aantal maanden zijn de nieuwsgroepen als Ledenforum te benaderen op het vernieuwde FysioNet, de website voor onze leden. Met het Ledenforum hebben we een platform neergezet waar leden met elkaar in gesprek kunnen over uiteenlopende onderwerpen. Ze kunnen een vraag stellen, een discussie openen en reageren op elkaar. Het Ledenforum vormt de basis voor de verdere ontwikkeling van een interactieve omgeving voor onze leden. Met een aantal actief meedenkende leden zijn we in gesprek hierover.

We nodigen u uit een kijkje te nemen op onze vernieuwde ledensite www.fysionet.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "Leden KNGF boos over afsluiten nieuwsgroepen"

  1. Geachte heer, mevrouw

    Als fysiotherapeut en lid van het KNGF dank ik u voor het plaatsen van het bericht over het sluiten van de nieuwsgroepen voor KNGF-leden. De leden vragen het KNGF al weken tevergeefs om een reactie. Naar aanleiding van uw bericht reageert het KNGF nu eindelijk. Helaas inhoudelijk misleidend. De nieuwsgroepen zijn nog steeds uit de lucht. Het Ledenforum waar het KNGF naar verwijst is een ander communicatiekanaal dat op geen enkele manier de vergelijking met de nieuwsgroepen kan doorstaan. De nieuwsgroepen waren een snel en effectief middel om collega’s te bereiken. Het Ledenforum is zo omslachtig en ongestructureerd dat het een effectieve manier is om de communicatie tussen KNGF-leden om zeep te helpen. Windowdressing van een organisatie die bang is voor een effectieve communicatie tussen haar leden èn die zelf liever niet te veel van haar leden hoort.

    Met vriendelijke groeten,

    Kitty Bouten

  2. In het bovenstaande artikel staat:
    En verschillende leden zijn daar boos over.

    Lees in dit licht ook deze open brief of deze post

    KNGF-voorzitter Bas Eenhoorn schreef op zijn weblog:

    Nog één punt. We hebben een fout gemaakt bij de herinrichting van onze digitale snelweg, in het bijzonder bij de website. De actieve nieuwsgroepen zijn er allemaal ook uitgegooid. Bijvoorbeeld waar actuele casuïstiek werd uitgewisseld. Duizend maal excuses! We gaan dat zo snel mogelijk herstellen, zodat ook weer kan worden teruggebladerd. Ook hier is besturen ingewikkeld, want fouten maken mag, maar niet elk mea culpa is voldoende om begrip voor de bestuurder op te brengen.

    Na deze excuses werd de nieuwsserver weer online gezet maar is niet langer daarna weer offline gehaald.

Comments are closed.

Recente artikelen