Oogheelkunde Flevoziekenhuis elfde partner Oogzorgnetwerk

Array

De vakgroep oogheelkunde van het Flevoziekenhuis is dinsdag 18 mei toegetreden tot Het Oogzorgnetwerk. Het ziekenhuis en de oogartsen zien dit als een belangrijke stap om de continuïteit van kwalitatief hoogstaande oogheelkundige zorg in de regio te waarborgen. In Het Oogzorgnetwerk werken elf ziekenhuizen en de lokale zorgaanbieders samen aan de verbetering van de kwaliteit van de oogzorg in Nederland.

Het Oogzorgnetwerk biedt betrouwbare concepten om de organisatie van oogheelkundige zorg te verbeteren. Uitgangspunt hierbij is ‘zorg dichtbij als het kan, in het ziekenhuis als het moet’. “Wij krijgen door onze deelname aan het netwerk de beschikking over diverse producten en diensten, die voordeel bieden op zowel medisch als organisatorisch terrein. Dit biedt ons de mogelijkheid de zorg beter te organiseren waardoor de patienten sneller en beter worden geholpen.”, aldus Cor Calis, directeur Zorg van het Flevoziekenhuis.

Patientenzorg
Oogarts Marjolein Ronday is zeer verheugd over de aansluiting bij Het Oogzorgnetwerk: “We streven naar kwaliteit en innovatie in onze zorgverlening. Het Oogzorgnetwerk werkt met beproefde concepten en goede behandelprogramma’s waardoor de kwaliteit verder verbetert en de wachttijden worden verkort. Aansluiting zorgt ook voor een uitwisseling van de zeer specifieke kennis en kunde rondom oogzorg. Kortom, vele aspecten die de patientenzorg geheel ten goede komen.”

Het Oogzorgnetwerk is een initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Kees Sol, lid van de Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis, reageert verheugd op de toetreding van deze nieuwe partner. “Wij zijn trots op de uitbreiding van ons netwerk met de afdeling oogheelkunde van het Flevoziekenhuis”, aldus Kees Sol.

Het Oogzorgnetwerk
Het Oogzorgnetwerk bestaat uit partners in de keten van oogzorgactiviteiten en is bedoeld om de patient nog beter van dienst te kunnen zijn. Dit wordt gerealiseerd door transmurale en multidisciplinaire samenwerking, afstemming van protocollen en optimalisering van voorlichting. Het Oogzorgnetwerk focust op het verbeteren van de kwaliteit van de oogheelkundige zorgverlening. De patient staat centraal.

Deelnemers van het netwerk zijn:

Tevens is Het Oogzorgnetwerk initiatiefnemer van de OOGbus (www.oogbus.nl).

Recente artikelen