Hamer opent tweede Zorg Carrière Beurs

PvdA-fractievoorzitter: carrière maken in de zorg is gezond
Mariette Hamer opent op 21 mei de Zorg Carrière Beurs. De tweede editie van de carrièrebeurs voor zorgprofessionals wordt op 21 en 22 mei gehouden in Hotel Okura in Amsterdam. De fractievoorzitter van de PvdA opent de beurs vrijdag om 11.00 uur. Volgens Hamer is aandacht vragen voor carrière maken in de zorg belangrijk voor werkplezier en kwaliteit van zorg.

“Dagelijks zetten duizenden mensen zich keihard in om anderen te helpen”, zegt Hamer. “Het is hard werken en het is zwaar werk. Voor velen is de zorg een roeping. Denken aan je eigen carrière schiet er daardoor nog wel eens bij in. Terwijl carrière maken in de zorg juist heel gezond is. Het komt plezier en kwaliteit van zorg ten goede.”

Organisator Marijke Horstink van de Zorg Carrière Beurs is blij met de komst van Hamer. “Vergeleken met andere sectoren is de doorstroming in de zorg laag”, weet Horstink. “We zien dat mensen jaren bij dezelfde instelling werken, vaak ook nog in dezelfde functie. Veranderen van werkgever wordt gezien als slecht en niet-loyaal. Het is belangrijk om aandacht te vragen voor carrière maken in de zorg. De aanwezigheid van Hamer helpt ons daarbij.”

De Zorg Carrière Beurs is de eerste en enige carrièrebeurs voor zorgprofessionals. Met de beurs wil de organisatie de doorstroming in de zorg bevorderen en bijdragen aan betere  marktwerking. Tijdens de beurs wordt de Zorg Carrière Prijs toegekend aan het initiatief dat carrière maken in de zorg het best bevordert. De tweede Zorg Carrière Beurs wordt op 21 en 22 mei gehouden in het Hotel Okura in Amsterdam. Het programma van de beurs staat op zorgcarrierebeurs.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen