Honderden banen aangeboden tijdens Zorg Carrière Beurs

In Amsterdam gaat morgen de Zorg Carrière Beurs van start. Ondanks de economische crisis, is de vraag naar goed personeel in de zorg onverminderd groot. Tijdens de beurs die op 21 en 22 mei in Amsterdam wordt gehouden, presenteren tientallen werkgevers zich aan duizenden zorgprofessionals. De beurs wordt vrijdag om 11 uur geopend door PvdA-fractievoorzitter Mariette Hamer.

In Hotel Okura in Amsterdam presenteren tientallen werkgevers zich aan duizenden bezoekers. Naast ziekenhuizen en andere zorginstellingen zijn ook uitzendbureaus, beroepsverenigingen en het ministerie van Defensie aanwezig. Ondanks de crisis is de vraag naar goed personeel in de zorg onverminderd groot. Op de beurs komt de grootste zorgvacaturewand van Nederland te staan met honderden banen. Ook de tweede editie van de beurs voor verpleegkundig personeel, paramedisch personeel en artsen is gratis toegankelijk.

Vergeleken met andere sectoren is de doorstroming in de zorg laag. “We zien dat mensen jaren bij dezelfde instelling werken, vaak ook nog in dezelfde functie”, weet Marijke Horstink, mede-organisator van de Zorg Carrière Beurs. “Veranderen van werkgever of functie wordt gezien als slecht en niet-loyaal, terwijl het juist ervaring en nieuwe energie met zich meebrengt. Dat leidt tot meer arbeidsvreugde en kwaliteit. Carrière maken in de zorg is heel gezond.”

Bezoekers kunnen tijdens de beurs gratis advies krijgen van loopbaanadviseurs en ze kunnen verschillende workshops volgen. Zo zijn er workshops over online solliciteren, personeelsmanagement, het schrijven van een goed cv en ZZP’en in de zorg (zelfstandig zonder personeel). De meest actuele informatie staat op www.zorgcarrierebeurs.nl.

De Zorg Carrière Beurs is de eerste en enige carrièrebeurs voor zorgprofessionals. Met de beurs wil de organisatie de doorstroming in de zorg bevorderen en bijdragen aan meer marktwerking. Mobiliteit draagt bij aan tevredenheid van personeel, kwalitatief hoogwaardigere zorg, imago verbetering, instroom van nieuw talent en het dwingt beter management af. De organisatie die zich het beste profileert, zal de beste medewerkers weten aan te trekken.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen