Laatste kijkje in nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis in aanbouw

Op zaterdag 5 juni 2010 krijgt het grote publiek voor de laatste keer de gelegenheid een kijkje te nemen in de nieuwbouw van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Op de Dag van de Bouw is een boeiende route uitgestippeld door het gebouw, waarbij zoveel mogelijk ruimtes kunnen worden bekeken. Daarna beginnen de bouwers aan de eindsprint voor de oplevering, die begin november zal plaatsvinden.

U komt toch ook?
Op de Dag van de Bouw wordt u ontvangen in de bouwkeet waar een presentatie is opgesteld over de nieuwbouw. Vervolgens is er een speciale route uitgezet die u door het toekomstige ziekenhuis leidt. Zo komt u, na de entree via de Spoedeisende Hulp onder andere op de toekomstige IC-afdeling en de OK’s, kunt u een gedeelte bewonderen waar al vloerbedekking en plafonds zijn aangebracht en komt u op de vijfde verdieping waar u van een schitterend uitzicht kunt genieten. Op deze afdeling zijn de kraamsuites gepland. Ook een bezoek aan de techniekruimtes, waar de installaties zijn opgesteld, is opgenomen in de route, evenals het Revalidatiecentrum Tolbrug, dat aan het ziekenhuis grenst. Op verschillende plaatsen staan medewerkers van de bouw en van het ziekenhuis u te woord die u alles kunnen vertellen over dit project. Een unieke kijk achter de schermen!

Knuffel-poppenspreekuur
Op de nieuwbouw zijn ook Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis aanwezig om toelichting te geven over de tien projecten waarvoor zij fondsen werven. De Vrienden hebben als doel het verblijf van kleine en grote patienten in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Zij spannen zich in om een aantal extra’s mogelijk te maken, die van het ziekenhuis een echte helende omgeving maken. Voorbeelden zijn de aankleding van de familiekamers, de tuinen en de afdeling Moeder en Kind. Kinderen kunnen kennismaken met de kinderartsen en voor twee euro met hun pop of knuffel op knuffel-poppenspreekuur komen. De opbrengst wordt besteed aan speelgoed voor de kinderafdeling.

De bouw van het Jeroen Bosch Ziekenhuis
De nieuwbouw van het Jeroen Bosch Ziekenhuis vordert gestaag. Dagelijks zijn zo’n 800 bouwplaatsmedewerkers actief met de afbouw van het ziekenhuis. De ruwbouw is met ongekende bouwsnelheid van 650 m² per dag gerealiseerd, dat betekent dat er in ieder geval elke 12 dagen een nieuwe verdieping bijkwam.

Het totale complex met 170.000 m² bruto vloeroppervlak dient als vervanging voor de locaties Carolus en Groot Ziekengasthuis. Het nieuwe complex krijgt een capaciteit van 730 bedden en 16 operatiekamers. De oplevering vindt naar verwachting begin november plaats. Daarna wordt het gebouw ingericht voor de zorg, die in het voorjaar van 2011 naar de nieuwbouw zal verhuizen.

Goed om te weten
U bent welkom tussen 10.00 – 16.00 uur. Wij raden u aan stevig schoeisel te dragen.  Voor parkeren volgt u op de Vlijmenseweg (westelijke randweg ’s-Hertogenbosch) de witte borden van de bouwcombinatie met de tekst “Personen, Parkeren”, of volgt u de speciale aanwijzingen. Het is aan te raden op de fiets te komen in verband met de beperkte parkeergelegenheid.

Tijdens uw bezoek bent u vrij om foto’s te maken. In normaal looptempo duurt de route 40 minuten. Omdat er onderweg veel te zien en te horen is, zal een bezoek ongeveer 1,5 tot 2 uur duren. Voor bezoekers in een rolstoel of met een kinderwagen is een verkorte route uitgezet.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen