750 Centra voor Jeugd en Gezin doen het uitstekend in Engeland

In Engeland functioneren 3.500 Centra voor Jeugd en Gezin (CJG). Daarvan staan er 750 in arme wijken. Die hebben een takenpakket dat breder is dan dat van de Nederlandse CJG’s. Zij kunnen bijvoorbeeld ook gezinsbegeleiding inzetten. De 2750 overige CJG’s hebben een veel smaller takenpakket. Dat zijn politieke creaties (political creations) die moeten voorkomen dat CJG’s het stigma krijgen dat ze alleen in achterstandswijken staan.

Al deze informatie kreeg prof.dr. Guus Schrijvers op woensdag 19 mei van prof. Edward Melhuish van de Universiteit van Londen. Dezej leidt daar het instituut voor studies over kinderen, families en sociale kwesties.  Tot zover dit bericht. Melhuish treedt op als plenaire spreker op het congres over recente, (inter-)nationale en lokale ontwikkelingen in de professionaliteit van Centra voor Jeugd en Gezin.

Naast uitstekende plenaire inleiders kent dit congres 20 workshops met goede, lokale voorbeelden van nieuwe signaleringsinstrumenten, triage en vroegtijdige interventies. Heeft u met een CJG te maken? Wilt u er in één dag achter komen waar goede voorbeelden staan? Klik dan hier, lees de brochure met het voorlopige programma en meld u aan. U kunt ook een mail sturen aan congresorganisator Petra Schimmel op [email protected].

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen