Vakcollege Zorg levert vakkanjers voor de verzorgende beroepen

Onderwijs staat hoog op de politieke agenda.  Vandaag vindt er een persconferentie plaats in Den Haag waarin  Ab Klink, minister van VWS, Marja van Bijsterveldt, staatssecretaris OCW en Hans de Boer, voormalig voorzitter van MKB Nederland en de Taskforce Jeugdwerkloosheid, een nieuwe kwaliteitsopleiding voor de zorg presenteren, het Vakcollege Zorg.

Het Vakcollege Zorg is het zusje van het zeer succesvolle Vakcollege Techniek (kwaliteitsopleiding niveau 2,3 en 4), waarvan er nu in Nederland 38 actief zijn en het komende schooljaar zelfs tegen de 60. Per school leidt de kwaliteitsformule van het Vakcollege gemiddeld tot een 50 procent hogere instroom van leerlingen en tot een hoge betrokkenheid van leerkrachten, bedrijven, ouders en leerlingen. Dat zelfde doel, meer leerlingen èn meer kwaliteit, wordt nagestreefd met de Vakcolleges Zorg, die volgens dezelfde publiek-private formule worden neergezet.

Links:

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen