Scholengemeenschap Middelharnis wint Diabetes Fonds Vrijwilligersprijs 2010

Zeventien leerlingen en drie begeleiders van Scholengemeenschap Prins Maurits uit Middelharnis hebben op 20 mei de Vrijwilligersprijs van het Diabetes Fonds in ontvangst genomen. Zij wonnen de prijs, een sculptuur met als thema ‘een handdruk in beeld’, omdat de leerlingen zich enorm ingezet hebben voor de collecte.

Bert Kuipers, directeur van het Diabetes Fonds overhandigde de prijs: “De jongeren hebben zich met hand- en spandiensten fantastisch en heel sociaal ingezet voor de collecte. Een voorbeeld waarvan we hopen dat het opgevolgd wordt. Mooi om samen met deze jongeren te werken aan onze missie, een toekomst zonder diabetes”.
Er waren 40 aanmeldingen. Collecteleiders uit het hele land konden mensen voor de prijs aandragen. De winnaars zijn aangemeld door Collecteleider Gep van Middelkoop. Hij heeft zelf een dochter met diabetes type 1 en weet hoe hard voorlichting en onderzoek nodig zijn. Directeur Bert Kuipers benadrukte dat alle vrijwilligers in het zonnetje gezet worden deze dag, want hun inzet is onmisbaar. Zonder vrijwilligers geen collecte.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen