EFIC-Grünenthalbeurs steunt jonge wetenschappers

Array

Dien nu aanvragen in op www.e-g-g.info !
Jonge wetenschappers uit heel Europa hebben nu de gelegenheid om de EFIC-Grünenthalbeurs 2010 aan te vragen, een van de meest vooraanstaande beurzen op het gebied van pijnonderzoek. De beurs, die wordt toegekend door de European Federation of IASP Chapters (EFIC) in samenwerking met de farmaceutische onderneming en pijnexpert Grünenthal GmbH, stelt jonge wetenschappers in staat innovatief klinisch experimenteel pijnonderzoek te doen.

“De EFIC-Grünenthalbeurs is zo interessant omdat het echt een stimulans is voor pijnonderzoek”, aldus EFIC-voorzitter professor Giustino Varrassi. “De aanvragers worden niet beloond voor onderzoek dat al is uitgevoerd, maar helpt hen met de financiering van toekomstige onderzoeksprojecten.”

Grünenthal stelt € 200.000 ter beschikking voor de tweejaarlijkse beurs, een bedrag dat onder de winnaars wordt verdeeld. De hoogte van zo’n beurs kan oplopen tot € 30.000 per project.
Geïnteresseerde jonge wetenschappers kunnen tot het einde van 2010 hun onderzoeksvoorstel online indienen op www.e-g-g.info.

Over EFIC
De European Federation of IASP Chapters (EFIC) is een multidisciplinaire professionele organisatie op het gebied van pijnwetenschap en -geneeskunde en bestaat uit de belangrijkste Europese wetenschappelijke organisaties en voor pijnonderzoek. EFIC werd in 1993 opgericht door
Prof. Ulf Lindblom en vertegenwoordigt 31 landen en bijna 20.000 wetenschappers, artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, psychologen en andere gezondheidszorgdeskundigen uit heel Europa, die pijn onderzoeken en patienten met pijn behandelen.

Over Grünenthal
Grünenthal streeft er wereldwijd naar om zogenaamd preferred partner te zijn op het gebied van pijnbehandeling voor patienten, artsen en zorgverzekeraars. Het bedrijf is continu bezig met innovatie om haar positie als Europees marktleider op het gebied van matige tot ernstige pijn te versterken. Grünenthal is een onafhankelijk Duits familiebedrijf dat wereldwijd vestigingen in 34 landen heeft. De onderneming is opgericht in 1946 en heeft nu 2.000 werknemers in Duitsland en 5.200 in de rest van de wereld. In 2008 bedroegen de inkomsten van Grünenthal ongeveer 864 miljoen euro. Voor meer informatie: www.grunenthal.com

Aanvragen voor 2010 op www.e-g-g.info

Noot voor de redactie:

Contacts:

Grünenthal B.V.
Dr. Roberto Jongejan
Tel.: 030 – 60 463 70
Fax: 030 – 60 469 12
[email protected]

Recente artikelen