Minister Klink installeert bijsluiterapp op iPhone

Array

Minister Klink heeft op 26 mei de bijsluiterapp op zijn iPhone laten installeren. De applicatie geeft makkelijk toegang tot de complete databank van alle bijsluiters van zelfzorggeneesmiddelen (zoals paracetamol en ibuprofen) die in Nederland verkrijgbaar zijn. ‘Ik vind de bijsluiterapp een mooi voorbeeld van hoe techniek de consument op een interactieve manier kan helpen bij het makkelijk opvragen van bijsluiters’, aldus Klink.

Consumenten kunnen via de telefoon de bijsluiter opvragen. Ze kunnen zelfs al in de winkel, voor aankoop, de bijsluiter bekijken en die informatie gebruiken bij het kiezen van het zelfzorggeneesmiddel. Op de verpakking staat namelijk niet alle informatie. De specifieke informatie in de bijsluiter kan doorslaggevend zijn bij de aankoop van een product.

De bijsluiterapp werkt door middel van het scannen van de barcode op de verpakking via de camera. Na het scannen verschijnt eerst een afbeelding van de verpakking met een korte productbeschrijving. Vervolgens is de volledige bijsluiter te downloaden. Consumenten zonder iPhone, maar wel met internet op hun telefoon, kunnen de informatie ook makkelijk raadplegen op www.zelfzorg.nl. Deze website is zo gemaakt, dat het op een mobiele telefoon goed leesbaar is.

De bijsluiterapp is ontwikkeld door brancheorganisatie Neprofarm als onderdeel van de campagne ‘Lees de verpakking en de bijsluiter’. Ook het mobiel beschikbaar maken van de website zelfzorg.nl is onderdeel van die campagne.

De campagne ‘Lees de verpakking en de bijsluiter’ heeft als doel de consument zo goed mogelijk te informeren zodat hij op een juiste manier met zelfzorgproducten kan om gaan.

Bron: VWS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen