Fotowedstrijd Diabetes 24/7

De Nederlandse Diabetes Federatie organiseert een fotowedstrijd rond het thema diabetes. Er is een categorie voor professionals met 10.000 euro prijzengeld. Amateurs maken kans op een persoonlijke masterclass van topfotograaf Corbino.

Bijna iedereen fotografeert. En bijna iedereen kent wel iemand met diabetes. Het is een aandoening waarmee 1 miljoen Nederlanders dagelijks leven, allemaal op hun eigen manier. Zeven dagen per week en vierentwintig uur per dag. Samen met hun familie, vrienden, netwerk.

Project Diabetes 24/7 is op zoek naar beelden die het leven met diabetes in al zijn facetten laat zien. Op deze site lees je alles over de fotowedstrijd, kun je je eigen foto’s uploaden, en ingezonden foto’s bekijken. Lees verder en doe mee! Diabetes 24/7 is een project van Platform Wereld Diabetes Dag ter viering van het 15-jarig jubileum van de Nederlandse Diabetes Federatie.

In Nederland hebben ruim 1 miljoen mensen diabetes. Per jaar neemt dit aantal toe met 71.000 nieuwe patienten. Met de fotowedstrijd Diabetes 24/7 wil de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) de bekendheid, acceptatie en preventie van diabetes in Nederland vergroten.

De wedstrijd kent twee competities, voor amateur- en vakfotografen. Er zijn vijf categorieen: diabetes & lifestyle, diabetes & zorg, diabetes & carrière, diabetes jij & ik en een vrije categorie.

Deelnemers kunnen voor meerdere categorieen inzenden. Rond Wereld Diabetesdag, 14 november, worden de winnaars van de wedstrijd bekend gemaakt. Een vijfkoppige jury, waarin onder andere topfotograaf Corbino en nieuwslezeres Sacha de Boer, zitting nemen, zal de foto’s beoordelen. De winnende foto’s zullen worden opgenomen in de landelijke expositie Diabetes 24/7.

Tot en met 15 oktober 2010 kunnen deelnemers hun foto’s uploaden via de website. Lees de voorwaarden hier

Prijzen professionals:

  • Categorie winnaars: 1000 euro
  • Overall winnaar: 5000 euro

Prijzen amateurs:

  • Categorie winnaars: eendaagse professionele workshop fotografie en beeldbewerking + geheel verzorgd weekendje weg.
  • Overall winnaar: persoonlijke masterclass door topfotograaf Corbino
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen