Betere borstkankerzorg voor verzekerden Zilveren Kruis Achmea

Zilveren Kruis maakt als eerste zorgverzekeraar afspraken over MammaPrint
Zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea heeft als eerste Nederlandse zorgverzekeraar afspraken gemaakt over de vergoeding van de MammaPrint voor haar verzekerden. “Deze innovatie is nog niet opgenomen in de zorgverzekering, maar de test heeft een betere voorspellende waarde voor de prognose van vrouwen met borstkanker en helpt artsen en hun patienten bij de keuze voor de beste behandeling. Wij vinden MammaPrint een belangrijke aanvulling in de zorg voor borstkanker. Voor een grote groep vrouwen kan MammaPrint een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven “, aldus Melanie Schultz van Haegen, directeur Zorginkoop bij Zilveren Kruis.

Snelle en optimale zorg
MammaPrint is ontwikkeld door Agendia. Schultz van Haegen: “Dergelijke innovaties kunnen de zorg in Nederland naar een kwalitatief hoger niveau brengen, maar vergoeding van nieuwe vormen van zorg zitten niet een, twee, drie in de basisverzekering. Omdat het wel de verwachting is dat – ook voor andere tumorsoorten – deze diagnosetesten in de komende jaren leidend zullen worden voor de keus welke behandeling gewenst is, hebben we nu al afspraken gemaakt met Agendia.”

Innovatie in de zorg
“Wij zijn bijzonder verheugd dat Zilveren Kruis Achmea deze voortrekkersrol op zich heeft genomen en haar verzekerden deze belangrijke innovatie aanbiedt. MammaPrint is opgenomen in de Nederlandse CBO richtlijnen, sinds 2007 goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration, en breed vergoed in de Verenigde Staten. Wij achten het van vitaal belang dat deze vinding, die oorspronkelijk is ontwikkeld binnen het Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis en die vele malen internationaal is onderscheiden, nu ook bereikbaar is voor een groot aantal Nederlandse vrouwen,” zei Bastiaan van der Baan, commercieel directeur van Agendia.

MammaPrint geeft inzicht in de aard van de tumor op DNA niveau en verschaft extra informatie die in samenhang met traditionele criteria een grote rol kan spelen bij de behandelbeslissing. Op deze wijze verhoogt MammaPrint de kwaliteit van borstkankerzorg. MammaPrint is uitgeroepen tot beste zorginnovatie door Time Magazine en heeft van Minister Klink de zorginnovatie prijs gekregen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Betere borstkankerzorg voor verzekerden Zilveren Kruis Achmea"

  1. Standpunt NABON met betrekking tot de Mammaprint
    Het bestuur van het Nationaal Borstkanker Overleg Nederland (NABON) vindt het besluit van zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea om de Mammaprint-test voor vrouwen met borstkanker te vergoeden prematuur.

    http://localhost/medicalbackup/2010/06/02/standpunt-nabon-met-betrekking-tot-de-mammaprint/

Comments are closed.

Recente artikelen