Nza heeft geld over op enkele beleidsregels

Array

Op diverse beleidsregels van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) is nog AWBZ-geld beschikbaar voor de bekostiging van zorginnovaties. Het betreft de beleidsregels Ketenzorg Dementie (zie www.vilans.nl) de Beleidsregel Nationaal Programma Ouderenzorg (zie www.nationaalprogrammaouderenzorg.nl) en de Beleidsregel Innovatie ten behoeve van nieuwe zorgprestaties (zie www.nza.nl). Om dat geld beschikbaar te krijgen moet een zorgaanbieder het eerst eens worden met het regionale zorgkantoor over opzet en begroting van het project. Het kan zijn dat het budget voor de genoemde beleidsregels bij het betreffende zorgkantoor reeds is uitgeput. Sommige zorgkantoren hebben namelijk nog wel geld en andere niet.

Al deze informatie gaf Hanneke Sikkema in een heldere, no-nonsense voordracht tijdens het congres Samen Innoveren Loont (Zie ook het bericht hierboven).  Zij is adjunct-directeur Care bij de NZA. Individuele zorgaanbieders met ideeen over de genoemde regels kunnen het beste eerst te rade gaan bij medewerkers van Zorginnovatiewijzer. Dat is een gezamenlijke helpdesk van NZA, College van Zorgverzekeringen (CVZ) en ZonMw. VWS steunt deze. Enthousiaste ,jongere en oudere  medewerkers van Zorginnovatiewijzer waren uitgebreid aanwezig tijdens het congres Samen Innoveren Loont om deelnemers de weg te wijzen naar onder meer de genoemde beleidsregels. Loopt u vast met uw zorginnovatie in het woud van regelingen? Wilt u precies weten op welke regelingen nog geld te halen is? Surf dan naar www.zorginnovatiewijzer.nl Wilt u de PPP van genoemde Hanneke Sikkema inzien? Haar PPP’s staan binnenkort op www.integratedcare.nl evenals die van andere inleiders.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen