Slachtoffer brand ziekenhuis Weert overleden

Array

De vrouw die zondag bij een brand in een ziekenhuis zwaargewond raakte, is overleden. Dat zegt een woordvoerder van het Sint Jans Gasthuis in Weert maandag. Het 69-jarige slachtoffer overleed in de nacht van zondag op maandag op de intensive care van het ziekenhuis aan de gevolgen van het incident.

De vrouw lag alleen op een kamer op de derde verdieping op de afdeling voor mensen met hart- en longaandoeningen toen de brand zondag rond 21.15 uur ontstond. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie is nog bezig met een onderzoek. Het ziekenhuis verwacht binnen enkele dagen meer duidelijkheid.

Het ziekenhuis heeft zijn medeleven betuigd met de nabestaanden van de vrouw. De opnamestop die sinds de brand in het ziekenhuis gold, is maandagochtend deels opgeheven.

Vijf patienten uit omliggende kamers zijn wegens de brand geevacueerd. Zij zijn ongedeerd, maar volgens het ziekenhuis wel erg geschrokken.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen