Combinatie van cabazitaxel met prednisone/prednisolone resulteert in een significante reductie van het risico op overlijden bij prostaatkanker

Array

Van 4 tot 8 juni aanstaande wordt in Chicago, Illinois, voor de 45-tigste keer het jaarlijkse congres ASCO georganiseerd. Op 6 juni worden de bijgewerkte resultaten van de zogenaamde TROPIC studie gepresenteerd tijdens een orale presentatie door de Amerikaanse hoofdonderzoeker Prof. Dr. De Bono. Vooruitlopend op deze presentatie zijn de geupdate data geopenbaard:

Patienten met gemetastaseerd hormoon-ongevoelig prostaatkanker die werden behandeld met cabazitaxel hebben een significant betere levensverwachting dan patienten behandeld met mitoxantron. De combinatie van cabazitaxel met prednisone/prednisolone resulteert in een significante reductie van het risico op overlijden met 28% [HR=0.72 (95% CI: 0,61-0,84); P<0.0001], overeenkomstig met een verbetering van de mediane overleving van 15,1 maanden voor de combinatie met cabazitaxel versus 12,7 maanden voor de controle arm met mitoxantron.

Cabazitaxel laat meerwaarde zien voor patienten met gemetastaseerde prostaatkanker die tijdens of na behandeling met docetaxel progressief zijn geworden.

Deze data bevestigen feitelijk de eerder gepresenteerde gegevens welke werden vrijgegeven tijdens het urogenitale congres ASCO-GU in maart jl. in San Francisco.

De data werden door het ASCO-comité geselecteerd voor presentatie tijdens de “Best of ASCO sessions” die in juli worden gehouden in San Francisco en Boston.

Over cabazitaxel

Cabazitaxel is een nieuwe ontwikkeling op het gebied van gemetastaseerde prostaatkanker. Het middel is nog niet geregistreerd.

De Food and Drug Administration (FDA – USA) heeft cabazitaxel een fast track review (een versnelde beoordelingsprocedure ten behoeve van registratie) toegekend. In april 2010 is het middel ter registratie aangeboden aan de Europese registratieautoriteit EMA.

Bron: Sanofi Aventis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen