Moties ingediend tegen L-EPD, debat over invoering EPD opgeschort, stemmen aangehouden

Array

De Eerste Kamer heeft besloten dat minister Klink eerst schriftelijk zal reageren op de moties die ingediend gaan worden en de minister zal ruim voor het zomerreces (binnen 2 weken) Dan wordt beslist of de moties in stemming worden gebracht. Het lijkt erop dat Klink de definitieve invoering strandt in de Eerste Kamer. Mevrouw Dupuis heeft een motie ingediend, waarin zij verzoekt en nieuwe procedure voor toestemming/weigering EPD in te stellen. Motie van Tan ’temporiseren’ ontwikkeling LSP totdat wet wel of niet is aangenomen.

Dit wetsvoorstel voegt aan de Wet gebruik burgerservicenummer in de zorg de randvoorwaarden toe voor een veilige en zorgvuldige invoering van een landelijk elektronische patientendossier (EPD). Door het landelijk EPD zouden bepaalde medische gegevens van een patient altijd beschikbaar en hoeven de gegevens maar één keer ingevoerd te worden en kunnen ziekenhuizen, huisartsen en andere zorgverleners de actuele gegevens van een patient vanuit het hele land opvragen en inzien.  Met deze moties wordt de verdere uitrol van het L-EPD op scherp gezet.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen