Univé Paludanus Prijs 2010: inschrijving geopend

Array

De inschrijving voor de Univé Paludanus Prijs 2010 is geopend. De prijs is bedoeld voor een instelling, organisatie of persoon die met zichtbaar resultaat een bijdrage levert aan de verbetering van de kwaliteit van zorg. De patient en client staan hierbij centraal. Univé-VGZ-IZA-Trias reikt de prijs dit jaar voor de twaalfde keer uit.

De Univé Paludanus Prijs bestaat uit een onderscheiding en een film van het project voor de drie genomineerden. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 10.000 euro. Eerdere winnaars van de Paludanus Prijs waren De Jutters Jeugd GGZ Den Haag (Grip op je Dip online, 2009), Maastricht UMC (2008, Cardiostick) en Academisch Medisch Centrum Amsterdam (2007, Time is Brain).

Om voor de Paludanus Prijs in aanmerking te komen, moeten projecten aan een aantal criteria voldoen. Zo moeten ze verbeteringen in de zorg bewerkstelligen die de patienten en clienten zélf ervaren, het project moet bij aanmelding minimaal een jaar lopen en het moet door anderen over te nemen zijn.

De jury van de Univé Paludanus Prijs bestaat uit:

mw. Pia Dijkstra (voorzitter)      tv-presentatrice gezondheidsprogramma’s AVRO
mw. drs. B.J.M. Gallé              voorzitter Raad van Bestuur Jeroen Bosch Ziekenhuis
mw. drs. M. van der Starre       directeur NVZ vereniging van ziekenhuizen
dhr. R.M. Jerphanion               bestuur NPCF (Nederlandse Patienten Consumenten Federatie)
dhr. prof. dr. R.M. Lapré           em. hoogleraar Gezondheidszorgbeleid en Economie van de gezondheidszorg, Erasmus Universiteit Rotterdam

Univé-VGZ-IZA-Trias vindt het belangrijk dat patienten en clienten kwalitatief goede zorg krijgen. Veel initiatieven op zorggebied zijn voor buitenstaanders en soms zelfs voor insiders nauwelijks zichtbaar. De Paludanus Prijs brengt daar verandering in. Met het zichtbaar maken van de kwaliteit van de gezondheidszorg en het bevorderen van kwaliteitsverbetering hoopt Univé-VGZ-IZA-Trias landelijk toegevoegde waarde te realiseren.

Inschrijving voor de Paludanus Prijs is mogelijk tot vrijdag 6 augustus 2010. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdagmiddag 1 december 2010.

Meer informatie over de prijs, deelname en spelregels is te vinden op www.unive.nl/paludanusprijs

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen