Neuroloog Kuks daagt SIN-NL voorzitter Hankes voor de rechter wegens smaad

0
897

Neurloog Kuks van het UMCG spant een kort geding aan tegen Sophie Hankes, de voorzitter van de belangenvereniging voor slachtoffers van medische missers, de SIN-NL. Kuks voelt zich op een website van de belangenvereniging onheus bejegend en daagt Hankes voor de rechter wegens smaad. Het kort geding dient volgende week woensdag in Utrecht. Hankes is naar eigen zeggen onnodig invalide geworden na een welke overigens niet door  Kuks werd uitegvoerd. Zij verwijt hem haar juiste informatie te onthouden. Op de website www.jankuks.nl beticht zij de neuroloog ervan dat hij de medische fouten verzwijgt.

Hankes begon in januari de website jankuks.nl

Al eerder plaatste Hankes Kuks op de zwarte lijst die SIN-NL bijhoudt van artsen, juristen, ambtenaren en ministers die bijdragen aan het in stand houden van de doofpotcultuur. Van de rechter mag Hankes die zwarte lijst handhaven. Ook mocht Kuks erop vermeld blijven. Het kort geding dient 9 juni.

Bron:SIN-NL

Vorig artikelLogopedie plannen VWS nog onduidelijk.
Volgend artikelRuime meerderheid van de huisartsen tegen marktwerking zorg
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.