Heeft de KNGF een waakhond nodig?

Array
Het besturen van het KNGF is voor de 23000 leden niet meer transparant, tot die conclusie komt Hans van Mourik op Fysioweblog.  In een scherp betoog zegt hij dat leden hebben geen invloed op de algemene vergadering en hoogstens getrapt via hun regio iets voor elkaar zien te krijgen. Ondanks pogingen om in de eigen regio iets voor elkaar te krijgen moet je eerst eindeloos lobbyen om vervolgens gehoord te worden bij een landelijke organisatie waar je lid van bent en 1000 euro per jaar aan betaalt.Hij is dan ook sterk voorstander van het vormen van een Raad van Toezicht voor de KNGF.
Aanleiding van deze conclusie was een gesprek war  hij had met Hans Plattel van MENZIS en o.a. de perikelen rondom KWALIEFY. Als individuele contractant een fysiotherapeut daar weinig over te zeggen. Ook Hans Plattel is niet zo onder de indruk van de politieke verschuivingen met kwaliteitsindicatoren van het KNGF. Hij komt in zijn blogpost tot de conclusie dat de  KNGF is toe aan een waakhond, zonder toezicht neemt het bestuur een loopje met de leden.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen