Balans geschokt over ‘ADHD-democratie’

Array

Premier Balkenende spreekt in NRC van vrijdag 4 juni 2010 over een ‘ADHD-democratie’ die er in Nederland zou heersen. Het zou te maken hebben met het wispelturige karakter van de kiezer die op elk moment een andere favoriete partij heeft en momenteel niet die van zijn partij.

Balans is geschokt door deze uitlating van de premier. Hij spreekt hier een duidelijk een negatief oordeel uit en gebruikt de diagnose van een grote groep kinderen en volwassenen met ADHD om zijn eigen straatje schoon te vegen.

En dat van een premier van een beschaafd land, die zelf zijn mond vol heeft over waarden en normen. “Mijnheer Balkenende, u heeft hiermee een groep kiezers beledigd!”

Noot redactie

Balans is de landelijke vereniging voor ouders van kinderen met ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag, waaronder ADHD, dyslexie, het Syndroom van Asperger en PDD-NOS.Wat doen wij?

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen