Minder daklozen in Utrecht

Van de Utrechters boven de 18 jaar is 4,5% in beeld bij de hulpverlening vanwege problemen zoals dakloosheid, dreigende huisuitzetting, zelfverwaarlozing, psychiatrische problemen, veslaving en huiselijk geweld. Het aantal daklozen op straat en het aantal huisuitzettingen zijn de laatste jaren afgenomen. De meeste van de daklozen is aangewezen op langdurige hulp rn ondersteuning. Al deze gegevens staan in de prachtige Volksgezondheidsmonitor 2010, die de GG&GD van de Gemeente Utrecht onlangs uitbracht. Klik hier als u het wilt lezen.

Tot zover dit bericht. Op dinsdag 8 juni geeft prof.dr. Guus Schrijvers de hele dag een workshop over vijf onderwerpen van gemeentelijk volksgezondheidsbeleid:
1. infectieziekten
2. Centra voor Jeugd en Gezin
3. preventie van ongezonde leefstijlen
4. periodieke screening van ouderen op gezondheids- en welzijnsproblemen en
5. beleid voor specifiek doelgroepen zoals daklozen.

De workshop leidt hij samen met medewerkers van de GGD Midden-Nederland. Ook de hierboven genoemde monitor komt aan de orde. Er zijn nog drie plaatsen beschikbaar voor deze workshop. Wilt u erheen? Wilt u in één dag op de raken van recente ontwikkelingen in gezondheidsbeleid van gemeenten? Klik dan hier.  Mail snel een berichtje naar Schrijvers’ secretaresse Annet Esser op [email protected]



Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen