Ziekenhuizen willen innoveren, ondanks financiële crisis

Ziekenhuisinnovaties zijn nodig om patienten in de toekomst de beste zorg te kunnen bieden, zodat zij kunnen profiteren van nieuwe diagnostiek en behandelmethoden. Ook zijn innovaties hard nodig om problemen zoals vergrijzing en aankomende personeelstekorten, aan te kunnen pakken. Hoe creeren we de noodzakelijke ruimte voor innovaties als gelijktijdig de broekriem moet worden aangehaald? Want om de overheidsfinancien weer op orde te krijgen zal er de komende jaren fors bezuinigd moeten worden.

De ziekenhuizen en categorale instellingen innoveren graag, maar helaas halen ook vele initiatieven niet de eindstreep of komen traag tot stand door knellende regels, bureaucratie en een gebrek aan structurele financiering. De NVZ heeft aan prof.dr. Guus Schrijvers gevraagd om daarnaar onderzoek te doen. Hij zal zijn begin dit jaar uitgebrachte advies op een studiemiddag van NVZ vereniging van ziekenhuizen kort toelichten. Die vindt plaats op 230 juni op de Universiteit Utrecht. Tal van beleidsmakers geven dan commentaar op het advies van mij, zoals NVZ voorzittter Roelf de Boer, de Antoniusziekenhuis RVB voorzitter Maarten Rook, de VWS directeur curatieve zorg Arnold Moerkamp, de plaatsvervangend NZA voorzitter Cathy van Beek en Zorgverzekeraars Nederland  directeur Tony Lamping.  Wilt u mee discussieren over zorg vernieuwen in tijden van financiele crisis? Klik hier om de brochure te lezen.  U kunt u aanmelden via [email protected] . De bijeenkomst is gratis. Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u een bevestiging.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen