Draag bij aan verdere verbetering van de diabeteszorg in Nederland!

Array
Om inzicht te krijgen in de huidige stand van zaken rondom de diabeteszorg, wordt de bekendheid en ervaring met de Zorgstandaard gedurende de looptijd van het NAD gemonitord. Het doel van deze eerste monitor is inzicht te krijgen in het gebruik van de NDF Zorgstandaard, de organisatie van diabeteszorg en de belemmerende en bevorderende factoren daarbij. De monitor wordt uitgevoerd door Universiteit Maastricht en onderzoeksbureau ResCon, in opdracht van en in samenwerking met het Diabetes Fonds en de Nederlandse Diabetes Federatie. De ambitie is om meer dan 12.000 zorgprofessionals te betrekken in het onderzoek.
De mening en ervaringen uit de huisartsenpraktijk zijn van groot belang om de kwaliteit van de diabeteszorg in de toekomst te verbeteren en de NDF Zorgstandaard verder te optimaliseren, zodat deze beter aansluit op de praktijk. Ook als u nog weinig ervaring heeft met het gebruik van de Zorgstandaard wil de Nederlandse Diabetes Federatie graag uw mening horen.
In opdracht van het ministerie van VWS voert de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) het vierjarige Nationaal Actieprogramma Diabetes (NAD) uit. Het belangrijkste doel van dit programma is de kwaliteit van zorg voor mensen met (een hoog risico op) diabetes verder te vergroten. Gedurende dit programma wordt ook onderzoek uitgevoerd. Deze vragenlijst heeft als doel om de toepassing van de NDF Zorgstandaard Diabetes onder zorgverleners te evalueren.
Door deze vragenlijst in te vullen draagt u bij aan verdere verbetering van de diabeteszorg in Nederland!

Het invullen van de vragenlijst duurt maximaal 25 minuten. Leest u onderstaande aanwijzingen goed door voordat u begint:
• Lees elke vraag en bijbehorende antwoordmogelijkheden goed

door voordat u antwoord geeft.
•
Klik steeds het antwoord aan dat voor u het meest
van toepassing is.
• K
lik bij elke vraag één antwoord aan, tenzij anders staat
vermeld.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en alleen gebruikt voor dit onderzoek. De resultaten uit deze vragenlijst zullen anoniem worden geanalyseerd en verwerkt tot een rapportage en tevens gebruikt worden voor wetenschappelijke artikelen.
Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de Universiteit Maastricht en onderzoeksbureau ResCon in opdracht van het Diabetes Fonds en de Nederlandse Diabetes Federatie. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Lieke Raaijmakers van de Universiteit Maastricht; [email protected], tel:043-3882401.
Bij voorbaat hartelijke dank voor uw medewerking!
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen