Functioneel parket van het Openbaar Ministerie (OM) is in hoger beroep gegaan tegen de uitspraken in de fraudezaak Icare

Het functioneel parket van het Openbaar Ministerie (OM) is in hoger beroep gegaan tegen de uitspraken in de fraudezaak tegen Bart V., voormalig topman van Icare Thuiszorg, medeverdachte Elisabeth F. en Jan B, een tweede topman. Dat heeft het OM dinsdagmiddag bekendgemaakt.De rechtbank in Assen veroordeelde V. begin juni tot een jaar cel. De officier van justitie had in april zes jaar cel geeist voor het witwassen van geld, belastingfraude en oplichting. Volgens de aanklager heeft V. Icare voor 5,4 miljoen benadeeld. De rechtbank achtte alleen het witwassen van bijna 590.00 euro bewezen. Dat bedrag moet V. terugbetalen aan de thuiszorginstelling. Dat heeft het OM dinsdagmiddag bekendgemaakt.

De rechtbank in Assen veroordeelde V. begin juni tot een jaar cel. De officier van justitie had in april zes jaar cel geeist voor het witwassen van geld, belastingfraude en oplichting.Volgens de aanklager heeft V. Icare voor 5,4 miljoen benadeeld. De rechtbank achtte alleen het witwassen van bijna 590.00 euro bewezen. Tegen hem was dertig maanden cel geeist. Dat bedrag moet V. terugbetalen aan de thuiszorginstelling.

De aanklagers zien B. en V. als de hoofdrolspelers in deze omvangrijke fraudezaak. De rechtbank trok in april zes dagen uit voor de behandeling van alle dossiers. De rechtbank noemde de handelwijze van V. kwalijk, gezien zijn maatschappelijke positie.Uit financieel gewin is geld, dat bestemd was voor hulpbehoevenden, in eigen zak gestoken. V. onthield leden van de raad van bestuur de juiste informatie.

Hij was in de periode 1998 tot 2005 bestuursvoorzitter en genoot in die hoedanigheid een riant salaris. Tijdens zijn vertrek kreeg de man een gouden handdruk van 969.000 euro mee.

ANP

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen