Groot verzet tegen Kanker

Array

Op 4 september 2010 beklimmen tientallen amateurfietsers, lopers en wandelaars voor de vierde keer de Mont Ventoux met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor de kankerbestrijding.


Ontstaan Stichting Mont Ventoux

Aanleiding voor het beklimmen van de Mont Ventoux was een oproep in 2007 van René Gaastra, volkomen onverwacht getroffen door een hersentumor. Hij vroeg medesporters of ze hem en KWF Kankerbestrijding wilden steunen door de Mont Ventoux op te fietsen. Richard: ‘Toen ik hoorde dat René kanker had, dacht ik: hij krijgt het zwaar, dan wij ook zwaar. Vandaar dat ik als actie heb gekozen voor het beklimmen van de Mont Ventoux per fiets.’ Het bedwingen van deze berg is voor fietsers hetzelfde als het bedwingen van de Mount Everest voor bergbeklimmers. In 2007 beklom voor het eerst een groep van ongeveer zestig fietsers de berg en haalde daarmee maar liefst 37.500 euro binnen. Afgelopen jaar waren dit er al honderd. Samen haalden ze 145.000 euro op.

Ondanks de zware omstandigheden halen alle deelnemers ieder jaar de top. Deze bevindt zich op 1.912 meter hoogte. Het is een ongenaakbare berg met steile klimmen, door een hard en kaal landschap met een eeuwige harde wind. Het is elke dag weer een verrassing hoe de weersomstandigheden boven op de berg zijn. Zon, mist, regen, wind en kou hebben vrij spel en het is een kunst om als sporter deze elementen te trotseren.


Wilt u een bijdrage leveren?

Dat kan op verschillende manieren. U kunt zelf de berg beklimmen en via donateurs geld inzamelen. U kunt zich ook als sponsor deelnemer financieel steunen. Of koop een lot en steun de Stichting Mont Ventoux en maak zelf kans op een auto.

aanmelden bij de Stichting of als donateur een

Zie ook:

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen