Pensystemen Sanofi-aventis

Vanaf 1 juli 2010 wordt een aantal navulbare pensystemen voor de toediening van insuline van sanofi-aventis niet meer geleverd. Pensystemen die niet meer nieuw geleverd worden zijn: OptiPen Pro 1, Autopen 24 en OptiClik.

De nieuw geïntroduceerde ClikSTAR zal deze systemen vervangen. Als u een van de drie systemen gebruikt, kunt u dat na 1 juli blijven doen. Als u echter na deze datum een nieuwe pen nodig heeft, zult u moeten overstappen naar de ClikSTAR, SoloSTAR of OptiSet. Voor mensen die voorgevulde pensystemen gebruiken, verandert er niets.

Waarom?

De reden hiervoor is dat er door de jaren heen veel pensystemen op de markt zijn verschenen. Om het overzicht voor zowel u als uw behandelaar te bewaren worden de oudere pensystemen niet meer geleverd. Door de introductie van de nieuwste generatie pensystemen (SoloSTAR® en de ClikSTAR®) is er voor u een gebruiksvriendelijk en gemakkelijk alternatief beschikbaar.

Gebruikt u insuline van sanofi-aventis in combinatie met een Autopen® 24, OptiClik® of OptiPen®Pro 1 neem dan contact op met uw behandelaar of apotheek.

Bron: sanofi-aventis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen