Vijf sterren voor Slaapkliniek Atrium MC

0
227

De Nederlandse Vereniging SlaapApneu Patienten (NVSAP) heeft in 2010 de Slaapkliniek van Atrium MC vijf sterren toegekend. Dat gebeurde op basis van een vergelijkend onderzoek tussen de in Nederland bestaande centra voor diagnostiek en behandeling van de aan slaap gerelateerde aandoeningen, zoals snurken, apneu en centrale slaapstoornissen. In totaal werden in 2010 zeven klinieken in Nederland beloond met vijf sterren. Er namen dit keer 62 ziekenhuizen deel aan het onderzoek.
Vorig jaar werd de Slaapkliniek ook al verrast met vijf sterren van de patientenvereniging op basis van een tevredenheidsonderzoek. Hiermee spreekt de vereniging bij herhaling haar waardering uit voor de kwaliteit van de zorg die wordt geboden.

De Slaapkliniek van Atrium MC wordt vooral geroemd voor de samenwerking tussen verschillende afdelingen. Door goede interne afspraken, worden de patienten minstens éénmaal door de KNO-arts gezien en vervolgens afhankelijk van de problemen verwezen naar de longarts of de neuroloog voor nadere diagnostiek. Gezamenlijk wordt bepaald welke behandeling het beste is.

Atrium MC biedt een breed scala aan diagnostische en therapeutische mogelijkheden. Indien nodig wordt ook een gespecialiseerde tandarts, kaakchirurg en een dietiste bij de behandeling betrokken. Gemiddeld komen er per week tien tot vijftien nieuwe patienten bij.

Bron: Atrium MC