Julius Centrum start studie naar preventie van spoedzorg

Met steun van AGIS Zorgverzekeringen starten Julius onderzoeker dr. Leontien Sturms en ondergetekende  binnenkort een literatuur-onderzoek naar de mogelijkheid om het spoedzorggebruik te verlagen door preventie. Hierbij denken wij aan  de volgende preventieve interventies

  1. Het beter instrueren van chronische zieken en psychiatrische patienten over eerder signaleren van een dreigende crisis of exacerbatie en adequaat handelen bij zo’n crisis
  2. Een grotere inzet van de patienten en EHBOérs bij lichamelijk letsel
  3. Het instrueren van patienten over het moment waarop zij wel en niet een arts moeten raadplegen en
  4. De bereikbaarheid verbeteren van huisartsen overdag. Wij voeren de studie uit volgens de regelen der kunst van het gestructureerde literatuur onderzoek.

Maar als jij een nota, evaluatierapport, scriptie of een ander niet in een wetenschappelijk tijdschrift gepubliceerd stuk over dit onderwerp hebt geschreven, willen we daar graag kennis van nemen. Stuur jij dan een mail naar Annet Esser,  secretaresse van ondergetekende? Haar emailadres is [email protected] Op 17 september vindt het tiende congres over recente (inter)nationale en lokale ontwikkelingen in de spoedzorg plaats. Sturms en ondergetekende houden dan een workshop over bovengenoemd onderwerp. Wil jij aan dit congres, ontmoetingsplaats van ervaren professionals en leidinggevenden van alle partijen in de Nederlandse spoedzorg, deelnemen?

Klik dan hier, lees de uitgebreide en prachtige brochure, meld je aan en deel je kennis en ervaring.  De aanmelding voor de masterclass Spoedzorg die in september start, verloopt voorspoedig. We hebben inmiddels 12 deelnemers uit vele verschillende regio’s en zorgaanbieders. Wil jij aan deze masterclass deelnemen? Klik dan hier, lees de brochure, verheug je op een intensieve gedachtenwisseling met mede-deelnemers, docenten en Masterclass leiders oud-bestuurder dr. Henk van der Steeg en wenior onderzoeker dr. Henk van Stel.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen