Proteion overweegt werving buitenlandse verzorgenden

De werving van buitenlandse werknemers kan een oplossing zijn voor het dreigende personeelstekort in de zorg. Dat zegt Wiel Ploegman, lid van de raad van bestuur van Proteion Thuisin een interview met dagblad De Limburger. Om de toekomstige personele ‘uitdagingen’ het hoofd te bieden, overweegt de Noord- en Midden-Limburgse zorginstelling Proteion Thuis verzorgend- en verplegend personeel in het buitenland te werven. Daarnaast moeten opleiding en technische innovaties helpen personele tekorten te voorkomen. ‘Je moet je ogen niet sluiten voor de mogelijkheden. Als hier duizenden seizoensarbeiders werken uit landen in Oost-Europa, waarom zou je die niet kunnen inzetten in de zorg?’

Cultuurverschillen
Ploegman benadrukt wel dat het scholen en klaarstomen van buitenlandse verzorgenden veel tijd vergt. ‘Er zijn nog geen concrete activiteiten op dit gebied. Het is natuurlijk ook lastig om de taal- en cultuurverschillen te overbruggen.’ Volgens de bestuurder zal de zorgvraag in Noord- en Midden Limburg jaarlijks toenemen met drie procent. ‘Dat zal niet altijd beantwoord kunnen worden met een evenredige toename van personeel.’ Nu lukt dat nog wel, stelt de bestuurder. ‘Maar je kijkt als organisatie dus naar mogelijkheden om met minder mensen meer werk te verzetten.’

Bron: De Limburger

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen