Werkgevers weinig flexibel bij onderhandelingen zorg

0
150

De onderhandelingen voor een nieuwe cao VVT (Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg) lijken niet op korte termijn hervat te worden. Werkgevers stellen zich, ondanks een zelf uitgestuurde uitnodiging, inflexibel op bij het komen tot een goede basis voor hervatting.

Tijdens het vandaag gevoerde technische overleg bij werkgeversorganisatie ActiZ bleek dat de uitgangspunten van beide partijen, als het gaat om leeftijdsuren, nu te ver van elkaar liggen. Op het voorstel van de gezamenlijke bonden om dit knelpunt los van de huidige cao-onderhandelingen in het najaar te bespreken, is tot op heden niet positief gereageerd. Met deze oplossing kunnen de andere onderhandelingspunten verder besproken worden en kan er voor de zomer een cao tot stand komen.

Binnen enkele dagen zullen de vakorganisaties de werkgevers schriftelijk aangeven hoe het overleg hervat kan worden. Duidelijk is dat de huidige leeftijdsurenregeling buiten schot dient te blijven.