Eet je koel

0
332

Nu het warme weer eindelijk zijn intrede doet, gaan we steeds meer op zoek naar manieren om lekker af te koelen, een dagje strand, naar het zwembad, of gewoon met het gezin in de achtertuin onder de parasol. Mensen hebben de neiging om ook anders te gaan eten als het warm weer is. Geen zware soepen of stoofpotjes die we in de winter zo lekker vinden, maar vooral lichte maaltijden.

Het is goed dat we automatisch meer fruit en groenten gaan eten zodra het warmer wordt. Veel drinken draagt ook bij aan de nodige verkoeling. Wanneer het warmer wordt, zweten we meer en de snelheid toe waarmee we vocht verliezen. Tijdens dit vochtverlies, vloeien ook mineralen als Natrium, Kalium en Magnesium het lichaam uit. Hierdoor kan men zich flauw en vermoeid voelen.Mocht het de komende dagen dus flink zonnig worden, hier de beste maaltijden om het koel te houden:

  • Cantaloupe meloen. Niets is zo zomers als meloen. Ze zitten vol Kalium en cantaloupe meloenen hebben zelfs drie maal zoveel Kalium als watermeloenen. Daarnaast krijgt de cantaloupe meloen zijn oranje kleur van bètacaroteen, een krachtige antioxidant.
  • Rood fruit. Teveel zon? Lekkere zoete bessen hebben van nature aspirine-achtige verbindingen die ontsteking remmen maar ook helpen als je verbrand bent. Daarnaast zijn ze een grote bron van antioxidant vitamine C.
  • Spinazie. Bladspinazie bevat veel water en is een bron van Magnesium. Dat niet alleen, spinazie dankt zijn groene kleur aan Luteïne, een antioxidant dat huid en ogen beschermt tegen de felle zon.
  • Chili pepers. Heet eten bij heet weer? Zeker weten. Deze pittige pepers zitten vol vitamine C en stimuleren het zweten. Het zweten helpt bij het koelen van je lichaam. Mocht je nou geen fan zijn van chili peper, dan kun je ook knoflook of gember proberen, die hebben hetzelfde effect.
  • Sportdrankjes. Kraanwater is een prima voor de inname van vocht, maar als je je inspant bij hoge temperaturen, dan zijn sportdrankjes een beter alternatief. Zij helpen namelijk bij het aanvullen van belangrijke mineralen die je tijdens het inspannen verliest en ze zijn vaak zo samengesteld dat het makkelijk door je lichaam wordt opgenomen. Als laatste zorgt de licht zoete smaak ervoor dat je net wat meer drinkt – om je lichaam snel in balans te krijgen.

Bron: Herbalife

Vorig artikelBaas in eigen buik in Maasstad Ziekenhuis
Volgend artikelOndersteuning voor gebruikers regeling chronisch zieken
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.