ConvaTec speelt hoofdrol op educatief symposium op de 15e bijeenkomst van de International Society for Burn Injuries

Array

ConvaTec heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf een symposium gaat organiseren dat gericht is op de functie van een nieuwe dressingtechnologie inzake brandwonden tijdens de 15e vergadering van de International Society for Burn Injuries in Istanbul, Turkije.

Het symposium met de titel “De rol van de dressingtechnologie bij brandwonden: Gevolgen voor de klinische resultaten en kosten van de zorg” vindt plaats op dinsdag 22.06.2010 tussen 12:00 en 13:00 uur en zal worden voorgezeten door Stan Monstrey, MD, PhD, van het Universiteitsziekenhuis van Gent, Belgie met presentaties begeleid door Steven Jeffery, BSc, MB, FRCS, EBOPRAS, FRCS (plastische chirurgie), RAMC, het Birmingham Brandwondcentrum, Verenigd Koninkrijk en Fenike R.H. Tempelman, MD, van het Rodekruis-Ziekenhuis, Beverwijk, Nederland.

De beschikbare informatie stelt de clinici in staat vergelijkende dressingattributen en de invloed die de dressingfunctie heeft op de klinische en economische resultaten te evalueren. D.m.v. de presentatie van de resultaten van klinische onderzoeken en de hieruit voortvloeiende resultaten wordt de rol aangetoond die de dressings spelen bij de bestrijding van
infecties, het terugbrengen van de gevolgen van verwondingen, pijnvermindering, de verbetering van de efficientie van de medewerkers en over het algemeen de bevordering van optimale omstandgheden bij de behandeling van brandwonden.

Symposium agenda:

  • Invloed van de resultaten van de dressing-technologie op de patient en de verzorgingskosten: Resultaten van een vergelijkende studie – Stan Monstrey, MD, PhD
  • Toepassing van een geavanceerde dressing-technologie voor de begeleiding van brandwonden: Klinische ervaring en praktijkervaring – Steven Jeffery, BSc, MB, FRCS, EBOPRAS, FRCS (plastische chirurgie), RAMC en Fenike R.H. Tempelman, MD
  • Vraag- en antwoordsessie met de experts

ConvaTec is een toonaangevende ontwikkelaar en leverancier van innovatieve medische technologieen die wereldwijd hebben bijgedragen tot een verbetering van de levensomstandigheden van miljoenen mensen. Via de vier belangrijke divisies – Ostomy Care, Wound Therapeutics, Continence and Critical Care en Infusion Devices – ondersteunen de producten van Convatec professionals in de gezondheidszorg, van het ziekenhuis tot de gezondheidszorg voor de gemeenschap. Vanuit het operationele bestuurscentrum
in Skillman, New Jersey, beschikt het bedrijf over meer dan 8.000 medewerkers in meer dan 90 landen die klaar staan voor klanten en professionals in de gezondheidszorg in de zes continenten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen