Vaccinaties voor de vakantie

Op vakantie in het buitenland
reizigersvaccinatieJaarlijks reizen ruim 1,5 miljoen Nederlanders naar verre bestemmingen voor hun vakantie of werk. Risicogebieden voor infectieziekten liggen niet alleen in (sub)tropische landen zoals in Azie, Afrika of Midden-Zuid Amerika. Dichtbij op b.v. 3 uur vliegen in Turkije, Egypte of Marokko, maar ook in enkele Oost-Europese landen kunnen de hygienische omstandigheden slecht zijn en een bedreiging vormen voor de gezondheid.

Infectieziekten

Tijdens uw vakantie- of zakenreis bestaat het risico infectieziekten zoals bijvoorbeeld Hepatitis A, Hepatitis B, Malaria, Buiktyfus, Gele koorts, Difterie Tetanus Polio op te lopen. Indien u zich laat beschermen tegen genoemde infectieziekten, is er geen of een aanzienlijk verminderd risico, tijdens of na uw vakantie, ziek te worden. Veel ziektekostenverzekeraars vergoeden de kosten van de inentingen en de malariatabletten geheel of gedeeltelijk als je bij ons je inentingen haalt.Voor vrijwel alle niet-westerse landen, inclusief Egypte en Turkije, heb je vaccinaties nodig tegen hepatitis A en DTP, dit laatste staat voor difterie, tetanus en polio. Een inenting tegen buiktyfus wordt aangeraden in veel landen in Azie, zoals Indonesie, China, India en Nepal, maar alleen als je er langer dan twee weken verblijft. Gele koorts

Inentingen tegen hepatitis B en tuberculose heb je normaal gesproken alleen nodig als je langer dan drie maanden verblijft in een risicoland. Hetzelfde geldt voor vaccinatie tegen rabies, ook wel bekend onder de naam hondsdolheid.
Inentingen tegen teken-encefalitis heb je soms nodig als je gaat kamperen in de Baltische staten en heel soms in andere Europese landen zoals Oostenrijk. Andere vaccinaties, zoals tegen Japanse encefalitis of meningitis heb je alleen in uitzonderingsgevallen nodig. komt alleen voor in Afrika en Zuid Amerika. In een twintigtal landen is het verplicht om je te laten vaccineren. In andere landen, waaronder Suriname, Brazilie en Gambia, wordt de vaccinatie aanbevolen.

Veel bezochte landen juni 2009

1. Turkije
2. Thailand
3. Indonesie
4. Maleisie
5. Egypte
6. Mexico
7. Zuid-Afrika
8. China
9.   Tunesie
10. India
11. Suriname
12. Vietnam
13. Kroatie
14. Brazilie
15. Bulgarije

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen