Alle belangrijke vakantienummers op één plek in je mobieltje

Array

Mobiele applicatie VGZ op Reis combineert noodnummers met vakantie-adviezen
De alarmcentrale, de noodnummers van verzekeraars, banken en creditcardmaatschappijen, de nummers van de ’thuisblijvers’: de nieuwe mobiele applicatie VGZ op Reis brengt alle belangrijke nummers voor op vakantie op één plek bij elkaar in de mobiele telefoon. Op cruciale momenten kan dit kostbare tijd schelen. De applicatie is gratis verkrijgbaar via iTunes, Android Market en www.vgz.nl/mobiel

Wie tijdens de vakantie te maken krijgt met ziekte, ongevallen, diefstal of andere calamiteiten, heeft met VGZ op Reis alle benodigde telefoonnummers bij de hand. De applicatie bevat een directe doorschakeling naar het lokale alarmnummer, de alarmnummers van zorgverzekeraars plus de nummers van de banken die nodig zijn bij diefstal van creditcard of bankpas. Ook biedt de applicatie de mogelijkheid om de locatiegegevens (GPS) van de gebruiker direct door te mailen naar het thuisfront of naar een hulpverlener.

Daarnaast biedt VGZ op Reis ook bij minder acute gezondheidsproblemen uitkomst: de applicatie bevat onder meer ook de telefoonnummers van de Vakantiedokters van Univé-VGZ-IZA-Trias. Deze zijn 24 uur per dag bereikbaar en kunnen bijvoorbeeld adviseren of het noodzakelijk is om naar de lokale huisarts te gaan of zelfmedicatie toe te passen. Verder vindt de gebruiker in VGZ op Reis medische tips en adviezen voor op vakantie. Ook biedt de applicatie de mogelijkheid zelf telefoonnummers toe te voegen.

Met VGZ op Reis wil VGZ mensen helpen zo gezond en zorgeloos mogelijk vakantie te vieren, en hen bijstaan wanneer ze onverhoopt toch medische of andere hulp nodig hebben.

VGZ op Reis werkt op alle iPhone-toestellen en op alle Android-toestellen. Een complete lijst van toestellen is te vinden op www.vgz.nl/mobiel.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen