Angela Groothuizen zet zich in voor KWF Kankerbestrijding

Array

Borstkankermaand 2010: Niet alleen met het bekende armbandje, maar ook met een muzikale bijdrage
Amsterdam, 22 juni 2010 – KWF Kankerbestrijding heeft dit jaar Angela Groothuizen gevraagd het gezicht te zijn van de campagne tijdens de Borstkankermaand (oktober). Angela ondersteunt van harte de gedachte achter het armbandje en zal in de maand oktober dan ook één van de draagsters zijn. In voorgaande jaren heeft steeds een bekende Nederlandse het ontwerp van het armbandje verzorgd. Angela heeft echter aangegeven dat haar creativiteit meer ligt op het muzikale vlak. Maar samen met haar dochters en de hulp van een ontwerpster heeft zij voor dit jaar een bijzonder armbandje gekozen waar zij, als niet sieradendraagster, heel trots op is.
Angela zal haar specifieke muzikale kwaliteiten inzetten voor KWF Kankerbestrijding: zij gaat binnenkort de studio in om een single op te nemen, die zij opdraagt aan haar oud- collega Ria Brieffies. De opbrengsten van deze single komen ten goede aan de strijd tegen borstkanker.
De opbrengsten uit de verkoop van de armbandjes dragen bij aan psychosociale onderzoeksprojecten. Hoewel vrouwen kunnen sterven aan borstkanker, overleven steeds meer vrouwen de ziekte: de kans dat een vrouw na 5 jaar nog in leven is, is ruim 85%. en de kans dat een vrouw na 10 jaar nog in leven is, is in Nederland ruim 75%. We boeken winst: steeds meer vrouwen blijven gelukkig na de diagnose borstkanker langer leven. Het is daarom belangrijk te kijken naar de kwaliteit van leven. Het omgaan met borstkanker en de gevolgen ervan, ook na genezing, is daarom een belangrijk onderzoeksgebied.
Medio september is het armbandje voor € 3,99 te bestellen op www.kwfkankerbestrijding.nl. In de Borstkankermaand is het armbandje te verkrijgen bij alle vestigingen van DiDi en ICI Paris XL en in een groot aantal DA filialen. Een uitgebreide lijst van alle verkooppunten is vanaf half september te vinden op www.kwfkankerbestrijding.nl.

Recente artikelen