Virtuele colonscopie op iPhone en iPad

Ontwikkelaar Vishal Shrivastav, een voormalig werknemer van Microsoft heeft  “Perspectiverse Engine”ontwikkeld voor iPhone 4. Met de Perspectiverse motor, kan men met  iPad en iPhone 3G gebruikers een colonscopie virtueel uitvoeren.
De software maakt gebruik van slimme sensoren die gebruikers in staat virtueel door een lichaam te manoeuvreren als een soort controller. Het spel heet Gyromaniac dat de gyroscoop functie gebruikt. Het doel van het spel is om te navigeren door de dikke darm. Ook andere organen zullen verkenbaar zijn. Het doel van het spel is om medische studenten en maag-darm-leverartsen bekender te maken met het uitvoeren van een colonscopie.

Hier is een video en ander te verduidelijken:

Lees meer op: http://wccftech.com/2010/06/19/gyroscope-iphone-3gs-ipad/

Bron: wccftech.com

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen