Zorgverbeteraarsprijs 2010

Array

Hebt u het beste idee dat een brug slaat tussen vraag en aanbod in de zorg? Stuur uw idee dan vóór 1 september in voor de Agis Zorgverzekeraarsprijs 2010. Deze jaarlijkse prijs  is bedoeld om innovaties en verbeteringen in de zorg te stimuleren. Iedereen kan meedoen. Agis reikt de prijs uit op 28 oktober 2010 in Amersfoort.

Agis Zorgverzekeringen wil gezondheidswinst behalen met zorginnovaties, door kennis te delen en door te investeren in zorgpartners en de zorginfrastructuur. Bij goede zorg staat de patient of client centraal. Toch krijgt nog lang niet iedereen een passend antwoord op zijn of haar zorgvraag. Tijd dus voor creatieve initiatieven van de ware ‘zorgverbeteraars’ onder zorgverleners én clienten.

Criteria
Inzendingen voor de Zorgverbeteraarsprijs moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet het ondermeer een project of idee zijn met een reeel doel en met goed meetbare resultaten. Patienten/clienten staan centraal. Verder moet het initiatief bijdragen aan betere vraaggerichte zorg binnen de kerngebieden van Agis (Amsterdam, Amersfoort, Utrecht, ’t Gooi, Almere, Apeldoorn en Zutphen). Het idee kan gaan over thema’s in de ouderenzorg, allochtonenzorg, opvang dak- en thuislozen, wijkgericht werken, gezondheidscentra en opvoeding. Ook originele projecten rond onderwerpen als eenzaamheid, isolement en depressie maken een goede kans!
Kijk voor de overige voorwaarden en aanmelding op www.agisweb.nl/zorgverbeteraarsprijs.

De inzendingen worden beoordeel door vakkundige personen uit het zorgveld:
Bert Huiskamp, voorzitter Ledenraad (voorzitter)
Ruud Koolen, hoofdredacteur Skipr
Jolanda Buwalda, directeur Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra
Frans Boonekamp, huisarts en initiatiefnemer Diamuraal
Nel Klaasse Bos, adviseur maatschappelijke vernieuwing
Anouk Gomes, accountmanager gebied Amsterdam bij Agis Zorgverzekeringen
Claudia Zuiderwijk, voorzitter Raad van Bestuur Tergooiziekenhuizen

De jury kiest uit de inzendingen vooraf vijf nominaties. De winnaar wordt op de dag van de uitreiking bekend gemaakt. Elke genomineerde ontvangt  500. De winnaar krijgt  25.000 voor de uitvoering van het idee.

Agis Zorgverzekeraarsprijs
De Zorgverbeteraarsprijs is een initiatief van zorgverzekeraar Agis om goede ideeen te genereren voor betere zorg en gezondheid. Met het thema ‘Wie heeft het beste antwoord op de zorgvraag?’ stimuleert Agis de samenwerking tussen professionele zorgverleners en hun patient of client. Agis reikt de prijs voor de derde maal uit.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen