Snotteren door groot temperatuursverschil

Grote temperatuurveranderingen
De ommezwaai van het herfstweer van vorige week naar de hitte van nu laat zijn sporen na. Daardoor zien huisartsen een piek van infectieziekten.
Infecties krijg je bijvoorbeeld ook als het ’s ochtends 10 à 15 graden kouder is dan ’s middags. Dan worden de ziektekiemen in het lichaam actiever. Hetzelfde effect krijg je eveneens door de airco in de auto. Gebruik je die te pas en te onpas, dan krijgen virussen de kans het lichaam aan te vallen. Plotse afkoeling is niet goed.

Ook de start van de vakantie speelt een rol. Veel mensen zijn vermoeid en snakken echt naar rust en het immuunsysteem is door de strenge winter verzwakt. Meestal zijn de infecties die we nu zien niet zo ernstig. Gewoon een paar dagen rusten helpt al om er weer bovenop te komen.

Via HLN

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen